Ana Sayfa Ekonomi Yurt dışında yerleşikler hisse senedi alımlarına geçen hafta da devam etti

    Yurt dışında yerleşikler hisse senedi alımlarına geçen hafta da devam etti

    356
    0

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri yayımlandı.

    Buna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 15 Nisan haftasında net 26,9 milyon dolarlık hisse senedi, 36,8 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 200 bin dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri (ŞBS) aldı.

    Böylece hisse senedi tarafında net alımlarını üst üste 4’üncü haftaya taşıyan yurt dışında yerleşik kişiler, bu dönemde toplam 301 milyon dolarlık hisse senedi alımı gerçekleştirmiş oldu.

    Yurt dışında yerleşik kişilerin 8 Nisan itibarıyla 19 milyar 462,3 milyon dolar olan hisse senedi stoku, 15 Nisan’da 20 milyar 512,7 milyon dolara çıktı.

    Aynı dönemde yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku 2 milyar 235,6 milyon dolardan 2 milyar 362,8 milyon dolara, ŞBS stokları da 131,1 milyon dolardan 132,4 milyon dolara yükseldi.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 5 trilyon 525 milyar lira oldu
    Sonraki İçerikMerkez Bankası rezervleri 112.3 milyar dolar oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz