Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yurt dışında ikamet eden bir kişi Türkiye’deki bir şirkete uzaktan hizmet veren...

    Yurt dışında ikamet eden bir kişi Türkiye’deki bir şirkete uzaktan hizmet veren bir kişi Türkiye’deki şirketten SGK’lı çalışan olarak bildirilebilir mi?

    617
    0

    Bir yazılım firması mükellefimin SGK’lı personeli eşinin iş durumundan dolayı yurt dışına yerleşecek fakat firmamıza uzaktan destek vermeye-çalışmaya devam edecek. Bu durumda SGK’lı olması Türkiye de yaşarken ki gibi devam edecek mi yapılacak herhangi bir sözleşme ya da işlem var mıdır?

    SGK, genelgesinde bir kişinin sigortasının başladığı tarihte Türkiye’de olmasının şart olduğunu söylüyor. Bu durumda işe girişi yapılan bir kişi, eğer bu tarihte Türkiye’de değilse sigortalılık süresinin başlaması mümkün değil. Türkiye’de sigortalılığın başladığı tarihte yurt dışında olduğu ve devamında Türkiye’ye girdiği tespit edilenlerin, bu tarihe kadar bildirilmiş olan hizmetleri iptal ediliyor, Türkiye’ye giriş yapılan tarihten itibaren bildirilen hizmetleri geçerli sayılmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDemir doğrama işinde KDV tevkifatı olacak mı?
    Sonraki İçerik1 Yabancı uyruklu çalışanı olan apartman kolay işverenlik uygulamasından yararlanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz