Ana Sayfa Vergi Yurt dışında düzenlenen fuarlarda verilen stand kurulumu KDV’ye tabi değildir

    Yurt dışında düzenlenen fuarlarda verilen stand kurulumu KDV’ye tabi değildir

    973
    0

    Bir mükellefimiz yurt dışında düzenlenen bir fuara Türkiye’den katılan firmaya yurt dışında verdiği stant kurulum montaj ve hizmet için düzenleyeceğimiz faturası KDV’den istisna mıdır?

    Yurtdışında verilen hizmet için KDV hesaplanmaz. İstisna değil KDV ne tabi işlem değildir. (Hizmetten yararlanma Yurtdışında olmuştur)

    __________________________________

    BENZER İÇERİKLER

    Firmamız; Polonya’da düzenlenen bir fuara katıldı. Fuar organizasyonu ile ilgili Polonya menşeili bir firma tarafımıza fuar katılım organizasyon bedeli olarak 2.403,20 Euro KDV’siz fatura keserek e-posta ile gönderdi. Bu fatura için kdv2 ve stopaj hesaplayacak mıyız? Ya da başkaca yapmamız gereken herhangi bir işlem var mı?

    Hizmetten yararlanma; Polonya ‘da olduğu için (2) nolu KDV ve GV stopajı hesaplanmaz.  Fatura giderleştirilir.  Faturanın Türkçeye çevrilmesi zorunluluğu yok. İleride yapılacak bir incelemede inceleme elemanı ister ise çevrilir.

    __________________________________

    Özelge: Yurt dışında düzenlenen fuarlarda verilen stand kiralanması işleminin KDV karşısındaki durumu hk.

    T.C.

    GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

    İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

    Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup müdürlüğü

    Sayı

    :

    B.07.1.GİB.4.34.17.01-KDV 12-1038

    21/07/2011

    Konu

    :

    Yurt dışında düzenlenen fuarlarda verilen stand kiralanması işleminin KDV karşısındaki durumu.

    İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, yurt dışında düzenlenen fuarlarda stand, masa, sandalye vb. dekoratif ürünlerin kurulması ve montajına yönelik hizmetlerin katma değer vergisinden (KDV) istisna olup olmadığı konusunda bilgi istenilmektedir.

    KDV Kanununun;

    -1/1 inci maddesinde, ticari, sınaî, zirai, faaliyet ve serbest meslek faaliyeti kapsamında Türkiye’de yapılan teslim ve hizmetlerin KDV ye tabi olduğu,

    -4 üncü maddesinde hizmetin, bir şeyi yapmak, işlemek, meydana getirmek, imal etmek, onarmak, temizlemek, muhafaza etmek, hazırlamak, değerlendirmek, kiralamak, bir şeyi yapmamayı taahhüt etmek gibi şekillerde gerçekleşebileceği,

    -6 ncı maddesinde de işlemlerin Türkiye’de yapılmasının; malların teslim anında Türkiye’de bulunmasını, hizmetin Türkiye’de yapılmasını veya hizmetten Türkiye de faydalanılmasını ifade ettiği,

    hükme bağlanmıştır.

    Buna göre, Şirketiniz tarafından ….’ne yurt dışında düzenlenen fuarlarda stand, masa, sandalye vb. dekoratif ürünlerin kurulum ve montajı dahil kiralanması şeklinde verilen hizmetler, hizmet yurt dışında verildiğinden ve hizmetten  yurt dışında faydalanıldığından KDV nin konusuna girmemektedir.

    Bilgi edinilmesini rica ederim.


    Kaynak: GİB, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFacebook ve Google verilen reklamlar için KDV-2 ve reklam stopajı ödenecek mi?
    Sonraki İçerikBasit usul vergi mükellefi olan bir kişi, aynı zamanda başka bir işyerinde sigortalı çalışırsa basit usule tabi olma hakkını kaybeder mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz