Ana Sayfa Dünya Yeni Zelanda’da Şirket Kurmak için Genel Bilgiler

Yeni Zelanda’da Şirket Kurmak için Genel Bilgiler

2340
0

Yeni Zelanda’da Şirket Kurmak için Genel Bilgiler

Yeni Zelanda nispeten kısıtlamaları kaldırılmış ve açık bir ekonomiye sahiptir. İş yapmanın/kurmanın en kolay olduğu ülkelerden biri olan Yeni Zelanda en az yozlaşmış ülkelerden biri olarak görülür ve en yüksek ekonomik özgürlük seviyesine sahiptir. Yeni Zelanda’nın küçük bir ekonomiye sahip olması nedeniyle, dünyanın dört bir yanından gelen yeni ve yabancı şirketlerin iş yapmaları kolaylaşıyor. Başlıca ticaret ortağı Avustralya’dır ve her iki ülkenin de vizeye ihtiyaç duymadan hareket etmesine ve çalışmasına izin veren özel bir ekonomik ilişkiye sahiptir.

Yeni Zelanda’da varlık ve faaliyette bulunmak isteyen yabancı şirketler için en yaygın kuruluş biçimleri, Yeni Zelanda’da açılacak şube, limited ortaklık veya %100 yabancı hissedarların sahip olabileceği bir Yeni Zelanda şirketidir.

Çoğu işletme devlet onayı gerektirmez. Yeni Zelanda’da ve %25 veya daha fazla yabancı mülkiyete sahip ‘büyük’ Yeni Zelanda şirketlerinde faaliyet gösteren denizaşırı şirketler, Şirket Kayıtlarına kayıtlı hesapları işletmeli ve dosyalamalıdır. Bu hesaplar herkese açık kayıtlara işlenir.

Yeni Zelanda’daki belirli yatırım kategorileri için “hassas” arazi, balıkçılık kotaları veya 100 milyon $ ‘dan fazla işletme varlıkları gibi kategorilerde iş kurmak isteyen yabancı kişiler için daha fazla onay alınması gerekmektedir. Bu süreç hükümet adına Yurtdışı Yatırım Ofisi (OIO) tarafından yönetilmektedir.

Yeni Zelanda’da bir iş kurmak, şirkete sahip olmak ve işletmekle ilgili birkaç kısıtlama olsa da aslında, Hükümetin online portallarını kullanarak, bir isim alma ve şirketinizi kurma süreci birkaç saat içinde tamamlanabilir.

Yeni Zelanda’da şirket kurmak isteyenlerin düşünmesi gereken üç ana iş yapısı vardır: Bağımsız Girişimci/Tüccar, Ortaklık ve bir Şirket. Her biri benzersiz avantajlar sunar, bu nedenle doğru yapıyı seçtiğinizden emin olmak için araştırma yapmalı ve başlamadan önce farklılıkları anlamalısınız.

Limited Şirket oldukça yaygın bir şirket türüdür. Bu şirket kendi başına resmi ve tüzel kişidir ve hissedarlarından veya sahiplerinden ayrıdır. Hissedarların zarar sorumluluğu şirketin sahiplik/hisse payları ile sınırlıdır.

Limited şirket Yeni Zelanda’nın en başarılı iş yapısıdır. Yatırımcılar/hissedarlar, yöneticiler ve alacaklılar arasındaki ilişkileri yöneterek ve müşterilere, yatırımcılara ve diğer paydaşlara net bir tablo vererek iş dünyasına olan güveni arttırır. Yeni Zelanda’da Şirketler Ofisi aracılığıyla bir şirketi online olarak kurabilirsiniz. Maliyeti de oldukça düşüktür (150 NZ $).

Limited şirketin avantajları, varlığın sürekliliği (Şirket Ofisi sicilinden kaldırılıncaya kadar var olmaya devam edecektir), hisselerin devredilebilir olması (bir şirketi satmayı veya başkalarına devretmeyi kolaylaştırır) ve piyasa itibarıdır.

Önceki İçerikMuhasebe Büroları İçin Müşteri Bilgi Formu (2019 Yılı Gelir Vergisine Tabi Gelirler)
Sonraki İçerikNakliye Dahil Ağaç ve Orman Ürünlerinde KDV Tevkifatı nasıl yapılacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz