Ana Sayfa Yaşamın İçinden Yaz ve Kış Olimpiyatları

Yaz ve Kış Olimpiyatları

3787
0
Yaz Olimpiyat Oyunları

Yaz Olimpiyat Oyunları, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dört yılda bir düzenlenen uluslararası düzeyde çoklu spor organizasyonudur.

1904’te başlayan gelenekle yarışma birincilerine altın, ikincilere gümüş ve üçüncülere bronz madalya verilir. Yaz olimpiyatlarının başarısından dolayı daha sonra Kış Olimpiyatları düzenlenmeye başladı.

ABD dört kez ile Yaz Olimpiyatları’na en çok ev sahipliği yapan ülkedir.

Sporlar
2016 Yaz Olimpiyatları itibarıyla sporcular 28 farklı sporda mücadele etmektedir.

Bu sporların 7 tanesi kendi içinde disiplinlere ayrılmakta olup, oyunlar kapsamında toplam 42 disiplinde etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Kış Olimpiyat Oyunları

Kış Olimpiyatları, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (UOK) tarafından organize edilen ve 4 yılda bir önceden seçilen bir şehirde yapılan spor oyunları organizasyonudur. Yaz oyunlarının aksine kayak ve buz hokeyi gibi kar ve buz üzerinde yapılmaya müsait sporları içerir.

Oyunlar 2002 yılında Salt Lake City’de (ABD) yapılmıştır.

2006 Torino (İtalya) Oyunları ise 10 Şubat 2006 tarihinde yapılan açılış töreni ile başlamış ve 17 gün boyunca süren müsabakalar sonunda sonuçlanmıştır.

Oyunları 2014 yılında yapma hakkı UOK tarafından Rusya’nın Soçi şehrine verilmiştir.

2018 yılında ise Kış Olimpiyatları Güney Kore’de Pyeongchang şehrinde düzenlenmiştir.

 

 


Kaynak: Vikipedi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşverenin işçiyi geçici olarak bir başka işverenin yanında görevlendirmesi mümkün müdür?
Sonraki İçerikRoma İmparatorluğu. Ya da Cumhuriyeti. Ya da… Hangisi? (Dünya Tarihi) (Hızlandırılmış Kurs)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz