Ana Sayfa Muhasebe Yabancı uyruklu şirket ortak/müdürüne çalışma izni almak zorunda mıyız?

Yabancı uyruklu şirket ortak/müdürüne çalışma izni almak zorunda mıyız?

727
0

İki yabancı ortaklı ltd.şti. şirketim var. Yabancı ortaklardan biri Türk vatandaşı olursa Türk vatandaşı olan kişinin sermayesi yabancı sermaye mi olur; yoksa vatandaşlığı geçtiği için Türk sermayesi mi olur? Türk vatandaşının bütün haklarından yararlanabilir değil mi?

Türkiye’de yerleşik olması halinde yabancı sermaye sayılmayacağı, ancak TÜRK vatandaşı olupta yurt dışında ikamet eden vatandaşlarımızın sahip olduğu şirketlerdeki sermayeleri hazine tarafından yabancı sermaye olarak değerlendirilmekte ve izlendiği bilinmektedir,ilgili ticaret sicilide bunları ilgili makamlara bu şekli ile bildirmeye devam etmektedir.


Tek yabancı ortaklı Limited şirket kuracağız, şirket bünyesinde T.C vatandaşı müdür ve ortak zorunluluğu var mıdır? Şirket kuruluşu esnasında dikkat edilmesi gereken nüanslar nedir ? Ortak Türkçe bilmiyor. 

Kanun gereği ortaklardan biri müdür olmak zorunluluğu dışında başkaca bir zorunlu düzenleme TTK’da yer alamamaktadır, Diğer taraftan ticaret sicilinde esas mukavelenin huzurda imza edilmesi için gelinirken yanınızda tercümanla gelmiş olmanız gerekiyor. iyi çalışmalar.


6 ay önce kurulmuş %100 yabancı ortaklı T.C vatandaşı bir müdür ataması ve çalıştırması halinde çalışma izni almak zorunda mıdır? Faaliyetlerine bu şekilde devam edebilir mi?

Türkiye de kurulu şirkette yabancı uyruklu müdür için çalışma izni aranır, TÜRK vatandaşlar için böyle bir düzenleme söz konusu değil.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTÜRMOB – Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi (Gekap) Sorunlar Ve Çözüm Önerilerimiz.
Sonraki İçerikBağımlı olarak çalışan mali müşavirler çalıştıkları şirkete serbest meslek makbuzu düzenleyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz