Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yabancı Şirket Ortağı İçin Çalışma İzni Başvurusunda Kaç Türk Vatandaşı İstihdamı Zorunludur?

    Yabancı Şirket Ortağı İçin Çalışma İzni Başvurusunda Kaç Türk Vatandaşı İstihdamı Zorunludur?

    1477
    0

    YABANCI ŞİRKET ORTAĞI İÇİN ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURUSUNDA KAÇ TÜRK VATANDAŞI İSTİHDAMI ZORUNLUDUR?
    Yabancı şirket ortağı için çalışma başvurusu yapılması halinde; çalışma izni değerlendirme kriterlerine göre, çalışma izni talep edilen işyerinde her bir yabancı için en az 5 Türk vatandaşının istihdamı zorunludur.

    İzin isteyen yabancının şirket ortağı olması halinde 5 kişilik istihdam şartı, Çalışma ve Sosyal Bakanlığınca verilecek 1 yıllık çalışma izninin son 6 ayı için aranır.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikEv hizmetlerinde çalışanların kıdem tazminatı hakkı var mıdır?
    Sonraki İçerike-gazete, e kitap, e-dergi satışları için kdv oranı 01.01.2019’dan itibaren %18 olarak uygulanacak. – 19.12.2018

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz