Ana Sayfa Vergi Yabancı eğitmenlere yapılan ödemelerde GV stopaj oranı yüzde kaç olarak uygulanır?

    Yabancı eğitmenlere yapılan ödemelerde GV stopaj oranı yüzde kaç olarak uygulanır?

    491
    0

    Danışmanlığını yaptığım Türkiye Binicilik Federasyonu, gelir yönünden her türlü vergi resim harçtan muaftır. Ancak KDV ve sorumlu sıfatıyla vergi mükellefidir.

    Federasyon faaliyetleri arasında eğitim faaliyetleri de yer almaktadır. Eğitmen yurt içi ve yurt dışından gelmektedir. Bu bağlamda yakın zamanda bir eğitim faaliyeti bulunmakta olup, eğitmen Macaristan’dan gelecektir. Düzenlenecek eğitim bordrosunda gelir vergisi stopajı gerekir mi? Yapılacaksa oranı ne olacaktır?

    Yabancı eğitmenlere yapılan ödemelerden % 20 GV stopajı yapılır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’de ikamet etmeyen kişilere döviz karşılığı satış için “özel “fatura” düzenlenir
    Sonraki İçerikİşten çıkan işçi için ihbar tazminatı hesaplamasında gelir vergisi ve damga vergisi indirimi uygulanmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz