Ana Sayfa Vergi Türkiye’de ikamet etmeyen kişilere döviz karşılığı satış için “özel “fatura” düzenlenir

    Türkiye’de ikamet etmeyen kişilere döviz karşılığı satış için “özel “fatura” düzenlenir

    623
    0

    Kapalıçarşı da bir mücevher mağazamız var, turistler alışveriş yapıyor havalimanın da vergi iadesi tax-free alabilirler mi? Mağazamızın tax-free üye mağazası olması için nereye başvurmak gerekir? Hangi şartla sahip olmalı şirketimiz?

    Türk vergi sisteminde Gümrük hattında vergi iadesi yapılması söz konusu değildir. Türkiye’de ikamet etmeyen kişilere döviz karşılığı satış için “özel “fatura” düzenlenir. Özel fatura düzenlemek için VD. kayıt yaptırılması gerekir Bürokratik işlemler için VD’den bilgi alınız.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPersonele, hisse edindirme planı çerçevesinde yurt dışında bulunan grup firması tarafından sağlanacak menfaatlerin vergilendirilmesi hk.
    Sonraki İçerikYabancı eğitmenlere yapılan ödemelerde GV stopaj oranı yüzde kaç olarak uygulanır?