Ana Sayfa Muhasebe Web sitesi üzerinden bulmaca ve zeka oyunları dergisi satışı vergiye tabi midir?

Web sitesi üzerinden bulmaca ve zeka oyunları dergisi satışı vergiye tabi midir?

574
0

Web sitesi üzerinden bulmaca ve zeka oyunları çalışmalarınızın yer aldığı derginin satışının gerçekleşmesi halinde, bu faaliyetiniz neticesinde elde edeceğiniz gelirin, Gelir Vergisi Kanununun serbest meslek kazancına ilişkin hükümleri çerçevesinde, vergiye tabi tutulması gerekmektedir.

Diğer taraftan, söz konusu çalışmalarınızın, 5846 sayılı Kanun hükümlerine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğüne eser olarak kayıt ve tescil ettirilmiş olması halinde, çalışmalarınızdan dolayı elde edeceğiniz hasılata münhasır olmak üzere, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 18 inci maddesinde yer alan istisnadan faydalanmanız mümkün bulunmaktadır.

Ayrıca söz konusu istisna kapsamında bulunan çalışmalarınızın tevkifat yapmak mecburiyetinde olanlarca satın alınması halinde aynı Kanunun 94 üncü maddenin birinci fıkrasının 2/a bendi gereği tarafınıza yapılacak ödemelerden gelir vergisi tevkifatı yapılması, yine aynı Kanunun 86’ncı maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendine göre istisna hadleri içinde kalan bu kazançlarınız için yıllık beyanname verilmemesi, diğer kazançlar için beyanname verilmesi durumunda ise istisna kapsamındaki bu kazançlarınızın beyannameye dahil edilmemesi gerekmektedir.

 


Kaynak: GİB Özelge – 27.01.2020 – 47423198-120.01[37-2018/11]-E.4760
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-defter beratlarının Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenme süreleri uzatıldı
Sonraki İçerikKÇÖ’den faydalanmayan personellerimiz için ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz