Ana Sayfa Duyurular Veteriner Kontrolüne Tabi Ürün İthalatına Yetkili Gümrüklerde Değişiklikler Yapıldı

Veteriner Kontrolüne Tabi Ürün İthalatına Yetkili Gümrüklerde Değişiklikler Yapıldı

410
0

28 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de Tarım ve Orman Bakanlığı Kontrolüne Tabi Belirli Ürünlerin Girişine Yetkili Gümrük İdareleri İle Resmi Kontrollerini Yapmaya Yetkili İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin Belirlenmesine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yer aldı. Buna göre; Tarım ve Orman Bakanlığı Kontrolüne Tabi Belirli Ürünlerin Girişine Yetkili Gümrük İdareleri ile Resmi Kontrollerini Yapmaya Yetkili İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin Belirlenmesine Dair Tebliğ’de yer alan “Demir İpekyolu Gümrük Müdürlüğünün kuruluş çalışmaları tamamlanıncaya kadar, demiryolu ile gelen veteriner kontrollerine tabi ürünlerin transit işlemlerinde resmi kontrolleri gerçekleştirmeye yetkilidir.” ibaresinde değişikliğe gidildi.

Yapılan değişiklikle Demir İpekyolu Gümrük Müdürlüğü demiryolu ile gelen veteriner kontrollerine tabi ürünlerin ‘ülkeye giriş’ işlemlerinde resmi kontrolleri gerçekleştirmeye yetkili kılındı.

Bununla birlikte aynı Tebliğ’de bulunan zirai karantina kontrollerine tabi odun, fide, fidan ve çiçek soğanları gibi çoğaltım materyallerinin Türkiye Gümrük Bölgesine girişinin gerçekleştirildiği Gümrük İdarelerine ‘Artvin Hopa Gümrük Müdürlüğü’ eklendi.

Yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe giren söz konusu Tebliğ’e https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/07/20210728-6.htm adresinden erişim sağlanmaktadır.


Kaynak: TİM
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYatırım teşvik belgesi kapsamında fatura düzenlenebilmesi için SATICI açısından özel şartlar var mıdır? 
Sonraki İçerikVergi Daireleri 02 Ağustos 2021 Pazartesi Günü Saat 19:00′ a Açık Bulundurulacaktır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz