Ana Sayfa Vergi Vergilendirildiği zaman 20 Kuruş dahi olmayan ambalaj malzemeleri için geri dönüşüm beyannamesi...

Vergilendirildiği zaman 20 Kuruş dahi olmayan ambalaj malzemeleri için geri dönüşüm beyannamesi verilecek midir?

545
0

Fırıncılık faaliyeti yürütmekte olan firma ekmek için 15 mikron ücretsiz poşet kullanmakta pasta ve benzeri ürünler için karton kutu kullanıyor. Ay içerisinde bakıldığında kullandığı ambalajlar 1 kg dahi etmiyor GEKAP kapsamında düşünüldüğü zaman damga vergisi de bulunmadığına göre 20krş 40krs gibi rakamlar tahakkuk edecektir bu bir sorun teşkil edecek midir?

Kullanılan Kutu 1 adet de olsa beyan edilecektir.

Merhaba 2019 Ağustos döneminde şahıs olarak mükellefiyet tesisi yapılmış olan marketin poşet alım ve satım olmadığı için beyanname verilmemiş poşet beyannamesi için Mükellefiyet kapanışı da yapılmamıştır. Bu durumda 2020 yılı için poşet satısı yapmamakta olan marketin poşet beyannamesini vermemiz gerekir mi?

Marketlerin poşet kullanmaması düşünülemez. Konu ile ilgili aşağıdaki linkte bulunan Rehberi inceleyiniz. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/duyuru/09042019_poset_uygulama_rehberi.pdf


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOrganizasyonların Ertelenmesi ile İlgili 2020/3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Yayınlandı. 20.3.2020
Sonraki İçerikTrafik Sigortası Şartlarında Değişiklik Yapıldı. 20.3.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz