Ana Sayfa Muhasebe Vergi Yapılandırma Kanunları İle Yararlanılan Stok Affı Nedeniyle Oluşan 525 Fon Hesabını...

    Vergi Yapılandırma Kanunları İle Yararlanılan Stok Affı Nedeniyle Oluşan 525 Fon Hesabını Sermayeye Ekleyebilir Miyiz?

    89
    0

    7326 ve 7440 Sk. 525 hesapta yer alan tutarları sermayeye eklemek istiyoruz. Bunun için eski sermayenin ödendiğine dair raporun yanı sıra hazırlayacağımız rapor Ortaklara Borçların sermayeye eklenmesi raporu mu olacaktır?

    Düzenlenecek rapor Raporun ismi “KAYDA ALINAN EMTİA ÖZEL KARŞILIK HESABININ SERMAYEYE İLAVESİNİN TESPİTİNE AİT SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK RAPORU”

    Bu raporun düzenlenmesi için ;
    SERMAYEYE İLAVE EDİLECEK ORTAK ALACAKLARININ (ORTAKLARA BORÇLAR) TESPİTİNE AİT SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK RAPORU” Formatından yararlanılabilir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi Mükellefiyeti Olmayan Kişiden Noter Satışı İle Alınan 2. El Binek Oto İçin Gider Pusulası Düzenlenecek Mi?
    Sonraki İçerikAmbalajlama, Paketleme İşleminde KDV Tevkifatı Yapılacak Mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz