Ana Sayfa Vergi Vergi dairesinde kira kontratı olmadan adres nakli işlemi yapabilir miyiz?

    Vergi dairesinde kira kontratı olmadan adres nakli işlemi yapabilir miyiz?

    Kira sözleşmesi olmadan vergi dairesi adres değişikliğini kabul etmez. Başkasının tapusu belge olarak verilmez. Şirketin ortağını tek olması TÜZEL KİŞİLİK kavramını değiştirmez. Kiracı Tüzel Kişi Şirkettir.  

    481
    0
    Tek ortaklı limited şirkete adres nakli yapacağız. Şirket merkezini şirket ortağının ikametgâh adresine yapılacaktır. Ancak ikametgâh adresinin ev tapusu eşine ait. Bu durumda bu tapuya istinaden kira sözleşmesi olmadan vergi dairesine adres gösterebilir miyiz?

    Kira sözleşmesi olmadan vergi dairesi adres değişikliğini kabul etmez. Başkasının tapusu belge olarak verilmez. Şirketin ortağını tek olması TÜZEL KİŞİLİK kavramını değiştirmez. Kiracı Tüzel Kişi Şirkettir.


    Mükellefin kiraladığı depo adres kayıt sisteminde kayıtlı değildir. Bu durumda muhtasarda adres kodu bölümüne ne yazmamız gerekir?

    Adres kodu olmayan bina olmadığını düşünüyoruz. Adres kodu bölümüne ne yazılacağını bizde bilmiyoruz. Vergi dairesi ile görüşünüz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSokak hayvanlarının bakımı için kurulan barınakta çalışan kişiye ödenen ücretin gelir vergisi tevkifatı ve damga vergisi karşısındaki durumu
    Sonraki İçerik2021 Yılında alınacak Binek Otonun ÖTV ve KDV’sinin 150 Bin TL’ye kadar olan kısmını direkt gider yazabilirsiniz.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz