Ana Sayfa Vergi Varlık barışı kapsamında yurt dışındaki varlıklarımızı ayrı ayrı yurda getirebilir miyiz?

    Varlık barışı kapsamında yurt dışındaki varlıklarımızı ayrı ayrı yurda getirebilir miyiz?

    475
    0
    7256 sayılı kanun ile yurt dışında bulunan varlıkların 30.06.2021 tarihine kadar banka veya aracı kurumlara bildirilerek 3 ay içinde yurda getirilmesi imkânı getirilmiştir. Kanun maddesinde tek bildirimin esas olduğu ancak birden fazla bildirimde yapılabileceği yazmaktadır. Birden sonraki bildirimler düzeltmeler için mi geçerli. Yoksa 30.06.2021 tarihine kadar birden fazla (birbirinden bağımsız) bildirim yapıp hepsini ayrı ayrı (beyanname bazında) getirme imkânı var mıdır?

    Bildirim yapıp hepsini ayrı ayrı (beyanname bazında) getirme imkânı vardır.


    7256 sayılı kanun kapsamında bağkur borçlarında daha önceki yapılandırmalarda olduğu gibi bir silme uygulaması mevcut mu? Eğer böyle bir durum var ise başvuru şartı var mıdır?

    Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını 01.02.2021 tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 31.10.2020 (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

    Faaliyetlerine devam edenlerin ise sigortalılıkları 01.11.2020 itibariyle yeniden başlatılacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAyni sermaye ihracı kapsamında yurtdışına gönderilen araçların alımında ödenen ÖTV ve KDV’nin iadesi
    Sonraki İçerikGemi, Yat ve Hizmetleri sektörü, yılın ilk 11 ayında Türkiye’nin ihracatını en yüksek oranlı arttıran sektörü oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz