Ana Sayfa Vergi Varlık barışı kapsamında getirilen bedeller inceleme kapsamına girer mi?

    Varlık barışı kapsamında getirilen bedeller inceleme kapsamına girer mi?

    442
    0
    7256 sayılı af kanunu; Yurt içi varlıkların gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri tarafından defter kayıtlarına alınması durumunda bir vergi incelemesi sırasında bu tutar nasıl değerlendirilecek. Örnekle açıklama; Herhangi bir incelemeye sonucu 10.000 TL matrah farkı çıktı.
    Yukarıda belirtilen değer kaydı varsa bu tutar bu matrah farkından düşer mi?

    Varlık barışı için beyan edilen değerler vergi incelemesi sonucu belirlenecek matrah farkının izahında kullanılmaz. İnceleme yapılamayacak mevzuat kara paranın aklanması konusundadır (MASAK İNCELEMESİ)


    27256 / 4447/geçici 28.madde (ilave istihdam) teşvikinde destekten yararlanılan sigortalı sayısının yarısı kadar sigortalının her birinin ayrı ayrı olmak üzere, maddenin uygulama süresinin sona ermesinden itibaren, bu sigortalıların destekten yararlandıkları ortalama süre kadar fiilen çalıştırılması, hükmü. İşçilerin istifa etmelerinde bu hüküm geçersiz mi olur?

    Bu teşviğin zorunlu şartlarından birinin ihlali halinde teşvik bozulur.

    Ancak bu işlemin işverenin elinde olmayan nedenlerle bozulması hakkında bir yasal düzenleme yapılmadı bu teşviğin uygulamasına ilişkin uygulama tebliğinin çıkması gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2.Sınıf deftere geçiş için internet üzerinden başvuru yapan mükellefler vergi dairesine dilekçe ile ayrıca bildirim yapmalı mıdır?
    Sonraki İçerikBilanço esasına tabi şahıs işletmesinin limited şirkete devrinin vergi kanunları karşısındaki durumu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz