Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ücretsiz izne çıkarılan ve ay içerisinde işe geri dönmesi istenen personel işe...

    Ücretsiz izne çıkarılan ve ay içerisinde işe geri dönmesi istenen personel işe gelmezse SGK eksik gün bildirim kodunu ne seçmeliyiz?

    İş Kanunu 25/II maddesi kapsamında, (g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.) işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı sebebiyle işveren tarafından iş sözleşmesi feshedilebilecektir.

    502
    0
    Kasım ayı içinde ücretsiz izinde olan bir personelimiz var. (Pandemi şartları taşımadığı için 21 kodla bildirim yapıyorduk) Bu personeli 9 Kasım’da işe çağırdık ama gelmedi. Noterden de ihtarname gönderdik. 3 gün peş peşe, şu an dahi işe gelmiyor. Sigorta bildirgesinde devamsızlık koduna 12 kodla mı bildirmeliyiz yoksa hangi kodu seçmek uygun olur?

    Birden Fazla: Yine, Nisan dönemi öncesi için, kısa çalışma uygulaması kapsamında olduğu halde, kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan işçilerin, o ay içerisinde, kısa çalışmayla beraber, devamsızlık, istirahat vb. eksik gün nedenleri de varsa bildirimler bu kod üzerinden yapılacaktır.

    İşten çıkış olacaksa; işten çıkış kodu 29 kod 

    İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih: İş Kanunu 25/II maddesi kapsamında, (g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.) işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı sebebiyle işveren tarafından iş sözleşmesi feshedilebilecektir. Bu durumda bu kod seçilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi taksitlendirmesinde Yİ-ÜFE tutarları nasıl hesaplanacaktır?
    Sonraki İçerikYurt dışındaki para ve altınları Türkiye’ye getirenler vergi ödemeyecek! Sadece Beyan Edecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz