Ana Sayfa Muhasebe TÜRMOB’un yayımladığı mali müşavirlik sözleşmelerinin kapsamına geçici vergi iadesi ve banka stopajlarına...

    TÜRMOB’un yayımladığı mali müşavirlik sözleşmelerinin kapsamına geçici vergi iadesi ve banka stopajlarına ilişkin mahsup işlemleri dahil midir?

    109
    0

    TÜRMOB’un yayımladığı mali müşavirlik sözleşmelerinin kapsamına geçici vergi iadesi ve banka stopajlarına ilişkin mahsup işlemleri dahil midir? Yoksa mükellefe ayrı faturalandırmak gerekir mi?

    Bahsettiğiniz işler sürekli olarak işin yaptığınız (defterini tuttuğunuz) müşteri için ise; ayrıca ücret talep edilmez.


    EK AÇIKLAMA

    İade takip işlemleri müşteriden veya idareden kaynaklanan nedenlerle uzar ve meslek mensubuna ayrıca önemli düzeyde iş yükü oluşturur ve kaynak ihtiyacı doğurursa ayrıca fiyatlanabilir. SMMM Sözleşmesinde bu konuda veya benzer konularda ayrıca fiyatlandırılacağı belirtilmişse bu durumda da ek hizmet bedeli istenebilir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBelediyelere ödenen hal rüsumu malın maliyetine eklenecektir
    Sonraki İçerikTicari araç için yapılan yüksek tutarlı bakım onarım harcaması direkt giderleştirilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz