Ana Sayfa Vergi Türkiye’deki şirket yurt dışında bankada hesabı açılıp buradan tahsilat ve ödeme yapabilir...

    Türkiye’deki şirket yurt dışında bankada hesabı açılıp buradan tahsilat ve ödeme yapabilir mi?

    1
    0

    Bir mükellef Rusya’da banka hesapları açmış bulunmaktadır. Bu hesaplardaki işlemleri muhasebe defterlerine yansıtacağız. Acaba bu hesapların kullanımı ile ilgili herhangi bir kuruma bildirim yapılması gerekli midir?

    Müşteriniz neden bu hesapları açmış ? Rusya da ticari faaliyet mi var? Ticari işlemlerde bu hesaplar çalıştırılması halinde kayıtlar 102 hesapta takip edilir. Bu konuda bir kuruma bilgi verilip verilmeyeceği hakkında bilgimiz yok. Merkez bankasından bilgi alınız.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnşaat şantiyemizde kullanılmak üzere iş makinası kiraladığımız firmanın yeni yılda hazırlanacak hakkedişinde yıllara sari iş kapsamında %5 stopaj kesintisi uygulamalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz