Ana Sayfa SGK Türkiye’de sigortalı olup yurtdışında çalışan personeller için SGK tarafından uygulanan ekstra bir...

    Türkiye’de sigortalı olup yurtdışında çalışan personeller için SGK tarafından uygulanan ekstra bir teşvik var mıdır?

    426
    0
    Ülkemiz ile sosyal güvenlik sözleşmesi bulunan yurtdışı bir ülkede çalıştırılan Türk işçilere %5’lik SGK teşvikinden başka herhangi bir teşvik var mıdır?

    6486 sayılı Torba Kanun’la 1 Haziran 2013 tarihinden geçerli olmak üzere yapılan düzenleme ile özel sektör işverenlerinin Türkiye’den yurtdışındaki işyerlerine çalıştırılmak üzere götürdükleri sigortalıları için, prime esas kazançları üzerinden ödenecek genel sağlık sigortası primi işveren hissesinin 5 puanlık kısmına isabet tutarın Hazinece karşılanması yönünde prim teşviki getirilmiş olup, bunun dışında ek teşvik uygulaması bulunmamaktadır.


    Uluslararası taşımacılık işi yapıyoruz. Aracımızı yine aynı işi yapan bir firmaya kiraladık kira sözleşmemiz var. Ancak noter onayı yok. Kiralayan firma bu araçları L1 BELGESİNE kayıt yaptırarak taşıma işini yapıyor. Kira faturası düzenlendi. Sorun trafik denetiminde aracımızı kiralayan firma sürücüsüne trafik cezası kesilmiş aynı zamanda bu sürücülerin isimlerini trafik denetleme müd.sgk ya göndermiş. SGK sistem taraması yaparak ruhsatı bizim firmaya ait olmasından dolayı bizim firma adına sorgulama yapıyor ve bu sürücünün sigortasız çalıştırdığımızı varsayarak teşviklerimizi iptal edip idari para cezası kesmiştir. Sürücü kendi firmasında sigortalı ve hiç boşluğu yoktur. SGK’ ya cezanın iptali için itiraz etmeli miyiz?

    Soru kısmında anlattığınız verileri içeren itiraz dilekçesi düzenlemeniz ve bunu sgk ya bildirmeniz gerekmektedir. Öncelikle sürücünün sigortalı bulunduğu işyerine ait bilgiler sürücünün sigorta bilgileri cezanın kesildiği aya ait aphb hizmet listesi kira anlaşması ekine konulup itiraz dilekçesi oluşturulması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEngellilerin Kullanımına Mahsus Araç ve Gereçlerin Tesliminde KDV İstisnası
    Sonraki İçerikKauçuk Ürünler sektöründe 2021 yılı Ocak ayında en çok ihracat yapılan ülkeler: Almanya, ABD ve İtalya oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz