Ana Sayfa SGK Türkiye genelinde temizlik hizmeti verecek olan bir firma personel alımlarını bağlı bulunduğu...

    Türkiye genelinde temizlik hizmeti verecek olan bir firma personel alımlarını bağlı bulunduğu ilde SGK dosyası açtırarak mı yapmalıdır?

    529
    0

    İstanbul merkezli temizlik hizmeti veren firmamız, Türkiye genelinde bir banka ile anlaşıp bu bankaya ait Türkiye’nin farklı illerindeki şubelerine temizlik hizmetini part time çalışanlar ile sağlayacaktır. Söz konusu part time çalışanların SGK giriş çıkış işlemleri için banka şubesinin bağlı olduğu sgk müdürlüklerine alt işveren dosyası açılması mı gerekir yoksa firmanın hali hazırda İstanbul’da bulunan bağlı olduğu sgk üzerinden de sigortalı giriş çıkışı yapılabilir mi? 

    İş devamlı ise ve buna ait sözleşmeniz var ise çalışılan yer SGK dosyası ile olmalıdır. İş geçici ise merkezde SGK’lı bildirilip görevlendirme yazısı kişi çalıştırılabilir.

    Bordrosunda 1 işçi görünen mükellefin bu işçisi işten çıkıp, takip eden ayda işçi kalmazsa; önceden APHB verilmeyeceğinden ceza gelmemesi için SGK e-bildirge ekranlarından “Sigortalı Çalıştırmaya ara verme/başlama” girişi yapıyorduk. Şimdi MUH-SGK uygulamasında İşçiyi aylık, vergileri 3 aylık veren işveren için nasıl bir yol izlenmesi gerekir?

    Sigortalı çalıştırmaya ara verme/ başlama Giriş ve Güncelleme İşverenlerin sigortalı çalıştırmaya başlamaları ya da ara vermelerine yönelik bilgi girişi ve / veya güncellemelerini yapabildikleri bölümdür. Bu bölümden işlem yapınız.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBasın İş Kanunu Kapsamında İşe Başlatmama Tazminatı
    Sonraki İçerikAkaryakıt istasyonları e-faturalarını geçmiş tarihli düzenleyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz