Ana Sayfa Duyurular Türk Eximbank’tan DESTEK PAKETİ

Türk Eximbank’tan DESTEK PAKETİ

765
0

İSTANBUL MADEN VE METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Türk Eximbank tarafından; ülkemizin de içinde bulunduğu COVID 19 virüsünden kaynaklı süreçte, ihracatçılarımızın öngörülebilen ihtiyaçlarını karşılamak adına DESTEK PAKETİ devreye alınmıştır.

Söz konusu destek paketi ile;

Kredi geri ödeme vadeleri uzatılmıştır. TCMB kaynaklarından ve Eximbank’ın kendi kaynaklarından kullandırılan kredilerin vadesi Haziran sonuna kadar gelecek kredi geri ödemelerinde firmaların talepleri doğrultusunda 3 ile 6 aya kadar uzatılacaktır. İhracatçılarımızın faiz ödemeleri 6 ay ertelenebilecektir. Taahhüt kapatmaya ilave 1 yıl daha süre tanınmıştır.

Kısa vadeli kredilerde 2 yıl olan taahhüt kapatma süresi henüz taahhüdü kapatılmamış olan ve taahhüt süresi dolmasına karşı ceza uygulanmamış olan krediler ve Haziran sonuna kadar kullandırılacak tüm krediler için 3 yıla çıkartılmıştır. Taahhüt kapatma cezalarında da indirime devam edilecektir.

Reeskont kredilerinde 2 yıl vade imkanı sağlanmıştır.

Reeskont kredilerinin daha önce azami 1 yıl olan kredi vadeleri azami 2 yıla çıkarılacaktır.
Sigorta limitlerinde alıcıya tanınan vadeler ücretsiz uzatılmıştır. Haziran ayı sonuna kadar alıcı firmaların sigortalı firmalardan talep edeceği 3 aya kadarki vade uzatımlarında sigortalı firmalardan herhangi bir ek sigorta primi alınmayacaktır.

Sigortalı firmalar tarafından ödenmekte olan sigorta primleri ve alıcı analiz ücretlerinin
vadeleri 30 gün uzatılacaktır.

Bilgilerinizi rica ederim.


Kaynak: İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Duyurusu 26.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa Çalışma Ödeneği Talep Formu Nasıl Doldurulur?
Sonraki İçerikBu KİTAP bir şeyler anlatıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz