Ana Sayfa Duyurular TÜBİTAK tarafından COVID-19 ile mücadele kapsamında KOBİ’lerin başvurabileceği yeni bir çağrı yayınlandı

TÜBİTAK tarafından COVID-19 ile mücadele kapsamında KOBİ’lerin başvurabileceği yeni bir çağrı yayınlandı

572
0

1507-KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI COVID-19 İLE MÜCADELEYE YÖNELİK ÇAĞRI DUYURUSU

1. Çağrı Kodu

1507-2020-1-COVID-19

2. Çağrı Başlığı

1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı COVID-19 İle Mücadeleye Yönelik Çağrı

3. Çağrı Gerekçeleri ve Amaçlar

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak belirlenen yeni tip koronavirüs (COVİD-19) tüm dünya gibi ülkemizi de etkisi altına almıştır. Özellikle, 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlığı ya da bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde hayati tehlike arz etmektedir. Hastalığın toplumda kontrolsüz yayılımının engellenmesi, sosyal izolasyondaki vatandaşların desteklenmesi ve sağlık sistemi üzerindeki yükün azaltılması için koruyucu ürünler, hızlı ve güvenilir ölçüm yapan tanı kitleri, tedavide kullanılabilecek ilaç, cihaz, yazılım, hasta takip uygulamaları vb. konulardaki htiyaçların karşılanmasına gerek duyulmaktadır. Bu çağrıda, yeni tip koronavirüsün teşhis ve tedavisinde kullanılabilecek ürünler ile hastalıkların önlenmesinde etkili koruyucu ürünlerin geliştirilmesi ve destek süreçlerine ilişkin uygulamalara yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanmıştır.

4. Çağrı Konu ve Kapsamı
Çağrı kapsamında, COVID-19’un teşhis ve tedavisinde kullanılan ürünler, ortam koşullarının iyileştirilmesine yönelik ekipmanlar ile hastalıkların önlenmesinde etkili koruyucu ürünlerin
geliştirilmesine yönelik aşağıda örnekleri verilen konularda sunulacak Ar-Ge projeleri desteklenecektir:

  • Dezenfektanlar
  • Maske
  • Koruyucu kıyafetler
  • Doğrulama ölçütleri (duyarlılık, özgüllük, doğruluk, kesinlik, doğrusallık) uluslararası kabul görmüş sınırlar içerisinde olan tanı kitleri
  • Yoğun bakım ünitelerinde kullanılan cihazlar
  • Ortam koşullarının iyileştirilmesine yönelik ekipmanlar
  • İlaç
  • Aşı
  • Salgının doğrudan veya dolaylı sonuçlarına etki edebilecek bilişim uygulamaları

Bu konuların dışında, çağrıya yeni tip koronavirüs mücadelesi ile ilişkili olabilecek her türlü proje başvurusu sunulabilecektir.

5. Proje Değerlendirme Süreci

1. Ön değerlendirmesi uygun bulunan projelerin hakem değerlendirme süreci başlatılacaktır.

Aşağıdaki kritik tespitlerin yapılması durumunda ise proje hakem değerlendirme süreci başlatılmaksızın (hakemsiz değerlendirme) reddedilecektir.

  • Projedeki tüm Ar-Ge faaliyetleri proje başvurusundan önce kuruluş tarafından tamamlanmış olup, kuruluşun çözmesi gereken teknik/teknolojik bir problem bulunmamaktadır.
  • Kuruluşun Ar-Ge çalışmalarına katkısı yoktur. Projedeki Ar-Ge çalışmaları hizmet alınan kurum/kuruluş tarafından yapılacaktır.
  • Proje çıktısının, teknik/teknolojik/yasal/hukuki açıdan yapılabilme, kullanılabilme veya endüstriyel uygulamaya dönüşme olasılığı yoktur.
  • Proje endüstriyel Ar-Ge içermeyen ve sadece üretim/laboratuvar altyapısı oluşturmaya yönelik yatırım amaçlı bir projedir.
  • Kuruluşta, proje konusu ile ilgili en az lisans derecesine sahip herhangi bir proje personeli yoktur.

2. Hakem değerlendirmesi sonrasında, birinci maddede belirtilen kritik tespitlerin yapılması veya projenin çağrı konu/kapsamına uygun bulunmaması durumunda projeler kurulda puanlama yapılmaksızın reddedilecektir.
3. Kurul Değerlendirme Eşik Değeri 50 puandır. Eşik ve eşik altında puana sahip olan projeler reddedilecektir. Eşik üstü puan alan projelerin değerlendirme süreçleri devam edecektir.
4. Projelerle ilgili hakem ve kurul değerlendirmeleri esas alınarak proje puanı oluşturulacaktır

5. Projelerin puanı ve çağrı bütçesi dikkate alınarak projeler için nihai karar verilecektir.

6. Çağrı Takvimi

Çağrı Açılış Tarihi: 26.03.2020
Çağrı Kapanış Tarihi: 02.04.2020 (Saat 23:59)
Ön Kayıt Son Tarih: Bu çağrı kapsamında TÜBİTAK’a ön kayıt evrakları gönderilmeyecektir. PRODİS’te online ön kayıt işlemi yapıldıktan sonra, proje başvurusu yapılabilecektir.

7. Çağrıya Özel Şartlar
Bu Çağrı kapsamında desteklenecek projelerin süresi en fazla 9 ay olabilecektir. Süre uzatımı talepleri kabul edilmeyecektir.
Çağrı kapsamında en fazla 10 proje desteklenecektir
Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Aşama 3 kapsamındaki projelerin başvuruları bu çağrı kapsamında kabul edilmeyecektir.
Kurul Değerlendirme Eşik Değeri: 50
TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı Uygulama Esaslarının 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen “Program kapsamında KOBİ ölçeğindeki işletmelerin en az ikisi ortaklı başvuru olmak kaydıyla ilk beş projesinin desteklenmesi” kısıtı uygulanmayacaktır.

8. İlgili Belgeler

1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı Uygulama Esasları
1507 Proje Öneri Başvuru Formu (AGY101)

9. Ek Bilgi

Bu çağrı duyurusu TÜBİTAK 1507 kodlu “KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı” uygulama esasları çerçevesinde yapılmış olup, burada belirtilmeyen hususlar için uygulama esaslarında yer alan hükümler geçerlidir.


Kaynak: TÜBİTAK Çağrı Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2 Milyon 111 Haneye 1.000’er TL Nakdi Desteğin Ödeme Tarihleri Açıklandı.
Sonraki İçerikKorona virüse karşı çevre temizliği ve dezenfeksiyonu için alınacak önemler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz