Ana Sayfa İstatistik Toplam ciro endeksi Aralık 2021’de yıllık bazda yüzde 82,4 arttı

    Toplam ciro endeksi Aralık 2021’de yıllık bazda yüzde 82,4 arttı

    349
    0

    Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2021’e ilişkin ciro endekslerini açıkladı.

    Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi, aralıkta aylık bazda yüzde 12,8 arttı.

    Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, aralıkta yıllık bazda yüzde 82,4 yükseldi.

    SANAYİ VE İNŞAAT ENDEKSLERİ

    Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Aralık 2021’de yıllık bazda yüzde 101,4 artış kaydetti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi söz konusu ayda bir önceki aya göre yüzde 20,1 arttı.

    İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, aralıkta yıllık bazda yüzde 46,4 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise Aralık 2021’de bir önceki aya göre yüzde 4,6 azaldı.

    TİCARET VE HİZMET ENDEKSLERİ

    Takvim etkisinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, Aralık 2021’de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 77,6, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi de bir önceki aya göre yüzde 11 arttı.

    Hizmet sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Aralık 2021’de 2020’nin aynı ayına oranla yüzde 82,9, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi de bir önceki aya göre yüzde 7,6 artış kaydetti.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCari işlemler hesabı Aralık 2021’de 3 milyar 841 milyon dolar açık verdi
    Sonraki İçerikTarım Kredi, gübre fiyatlarında yüzde 30’a varan indirim yaptı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz