Ana Sayfa Vergi Ticari kazanç sahibi mükellefin elde ettiği konut geliri, 2021 yılı konut istisnası...

    Ticari kazanç sahibi mükellefin elde ettiği konut geliri, 2021 yılı konut istisnası altında kalmaktadır, gelir vergisi beyannamesi içinde yine de beyan edilmesi gerekir mi?

    289
    0

    Ticari kazanç sahibi mükellefin elde ettiği konut geliri, 2021 yılı konut istisnası altında kalmaktadır, gelir vergisi beyannamesi içinde yine de beyan edilmesi gerekir mi?

    Ticari, zirai ve serbest meslek kazancı sahipleri GVK 21. maddesindeki konut istisnasını kullanamaz. Elde ettiği kira gelirinin tamamını beyan eder.

    Madde 21
    ……….

    Ticari, zirai veya mesleki kazancını yıllık beyanname ile bildirmek mecburiyetinde olanlar………….. bu istisnadan faydalanamazlar.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek mükellefiyeti olanlar beyan sınırı olan 7.000 TL’nin altında Mesken kira geliri olanlar bu tutarı beyana dahil edecekler mi?
    Sonraki İçerikVergi mükellefi olmayan kişiden alınan hususi binek aracın kayıtlara alınması için gider pusulası düzenlenmesi gerekebilir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz