Ana Sayfa Vergi Ticari faaliyette kullanılan araçlar için yapılan harcamaların tamamını gider olarak yazabilir miyiz?

Ticari faaliyette kullanılan araçlar için yapılan harcamaların tamamını gider olarak yazabilir miyiz?

722
0

Şirketimizde personel taşıma işleri için 2020 yılı Şubat ayında sıfır km Renault-Master alındı.

Aracın ÖTV belgesinde GTIP numarası 87.02olarak geçiyor. Araç binek görülebilir mi? Ticari olarak mı baz almalıyım? Bu araçla ilgili amortisman yakıt vs. gibi tutarlarını nasıl giderleştirebilirim?

Bahsettiğiniz araç binek araç konumunda değildir. Minibüstür. Amortisman ve Gider kısıtlaması uygulanmaz. Harcamaların tamamı gider olarak kayıtlara alınır.

Nakliyeci ve servis işi yapanlardan gelen akaryakıt fişlerinin tamamını gider yazabilir miyiz?

Gider kısıtlaması aktifte kayıtlı binek araçlar içindir. Ticari faaliyetlerde kullanılan araçların giderleri için gider kısıtlaması olmaz. Aktif de kayıtlı binek araçların tüm giderlerinin %70’lik kısmı gider %30’luk kısmı KKEG olarak kayıtlara alınır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTarım ve Orman Bakanlığı 2019 yılında defneden 32 bin 600 ton üretim gerçekleştirdi
Sonraki İçerikBinin üzerinde yoğun bakım solunum cihazı ihracatı gerçekleştirildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz