Ana Sayfa Duyurular Teknoyatırım Programı Nedir ve Programdan Kimler Yararlanabilir?

Teknoyatırım Programı Nedir ve Programdan Kimler Yararlanabilir?

Teknoyatırım Programı

612
0

Ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için kamu kurum ve kuruluşları ile kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen sanayiye yönelik Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünler veya özkaynaklar kullanılarak yapılan Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan ve patenti alınan teknolojik ürünler ile ilgili Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerce gerçekleştirilecek yatırımların desteklenmesidir.

*En fazla 5 yıl önce yurtiçi veya yurtdışında Ar-Ge ve yenilik projesini başarıyla tamamlamış olanlar,

*Yurtiçinde veya yurtdışında özkaynaklar kullanılarak ortaya çıkan teknolojik ürüne ait, “İncelemeli Patent Belgesi” almış olanlar,

*En fazla 12 ay önce TGB’lerde yatırım izni ve/veya teknolojik ürün özelliği taşıdığına dair olumlu rapor alanlar,

Teknoyatırım programından istifade edebilirler.

Geri ödemesiz desteklerdir.

*Makine ve Teçhizat Desteği

*Kredi Faiz Desteği

*İşletme Gideri Desteği

Programa başvuru yapılabilecek öncelikli teknoloji alanları Bakanlık tarafından ilan edilir.

Programa yılda bir veya birden fazla dönemde bütçe imkanları dahilinde başvuru alınabilir. Başvuru tarihleri Bakanlık internet sitesinden ilan edilir.


Kaynak: TEKNOYATIRIM – Sıkça Sorulan Sorular
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGümrüksüz satış mağazalarına yapılan teslimlerde KDV istisnası için hangi beyanname ibraz edilir?
Sonraki İçerikŞehir içi ulaşım hizmetlerinde KDV oranını yıl sonuna kadar ne uygulanacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz