Ana Sayfa Çalışma Hayatı Tasfiyeye giren işyerimizdeki personellerimizin işten çıkışını ne zaman yapmalıyız?

    Tasfiyeye giren işyerimizdeki personellerimizin işten çıkışını ne zaman yapmalıyız?

    495
    0
    Şirketimiz tasfiyeye girdi. Çalışanlarımızın işten çıkışını hangi tarih itibariyle yapmamız gerekmektedir?

    Tasfiye her zaman şirketin ticari faaliyetlerinin sona ermesi değil bu sürecin devam ettiği anlamına da gelmektedir. O zaman fiili çalışma bittiğinde çıkış yapılmalıdır.

    Eğer tasfiye kararı alınmış ticari faaliyet durmuş ise tasfiye karar tarihi ve takip eden 10 günde işçi çıkışları yapılabilir.


    Aralık ayında gerçek kişi işyeri kapanışı yapacağız. İşyerinin kapanması şeklinde personellerimizin çıkışını yapacağız. Personellerimiz işsizlik maaşı alabilir mi? İşyerinin kapandığı gün mü çıkış yapmalıyız?

    Personelleriniz işsizlik ödeneğine hak kazanır. Fiili çalışma bittiği gün çıkış yapılmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergiyi 12 taksit (24 Ay) olarak yapılandırırsanız 1,105 faiz uygulanacaktır.
    Sonraki İçerik7256 Sayılı Kanun kapsamında yapılacak taksitlendirmesinde uygulanacak katsayılar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz