Ana Sayfa Vergi Tasfiye kurumlar beyanı ve geçici vergi beyanı hangi kriterlere göre ve hangi...

    Tasfiye kurumlar beyanı ve geçici vergi beyanı hangi kriterlere göre ve hangi tarihlerde verilecek?

    192
    0

    31/03/2023 tarihinde ltd şti tasfiye girişi yaptım tasfiye giriş beyannamesini 8/2023 tarihinde vereceğim.01/03/2023 geçici beyanname verilmeyecek mi?

    01-03/2023 Geçici Vergi beyannamesi verilecek. Sonraki dönemlerde verilmeyecek.

    Tasfiyeye giriş beyannamesi ise; 01-31/Temmuz/2023 tarihinde verilecektir.

    Tasfiyeye giriş için Kurumlar Vergisi Beyannamesi ; Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 14. maddesinde de belirtildiği üzere hesap döneminin kapandığı ayı takip eden 4.ayın birinci gününden son günü akşamına kadar vergi dairesine verilir.


    Tasfiye ile ilgili Kurumlar Vergisi Kanunu Genel Uygulama Tebliği’ndeki açıklamalar için TIKLAYINIZ…


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7440 Kanun Kurumlar Vergisi Matrah Artırımı Yaparken 2022 Yılı Zararsa 2021 yılı karı ile mi kıyaslama yapılacak?
    Sonraki İçerikSanayi sicil belgesi olan imalatçı firmalar finansman gider kısıtlamasına tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz