Ana Sayfa Vergi Tasarım ve pazarlama hizmeti veren firmalar KDV tevkifatı yapmalı mıdır?

    Tasarım ve pazarlama hizmeti veren firmalar KDV tevkifatı yapmalı mıdır?

    sigorta firmasına verilen servis hizmetinde kdv tevkifatı

    1380
    0

    Tasarım, Organizasyon ve Doğrudan Pazarlama hizmeti veren (Mobilya, Dekorasyon, Stant Üretimi, Folyo giydirme, vs.…vs..) tabela ve reklamcılıkla ilgili Üretimler yapan bir firmam var. Fatura açıklamalarına göre Yeni değişen Tevkifatlı KDV 3/10 ve 7/10 şeklinde fatura düzenlemeli miyiz? 

    Sorumlu tayin edilenlere verilen; kitap, ansiklopedi, risale, dergi, broşür, gazete, bülten, basılı kağıt, katalog, afiş, poster, dosya, klasör, matbu evrak, makbuz, kartvizit, antetli kağıt, zarf, bloknot, defter, ajanda, takvim, her çeşit belge ve sertifika, davetiye, mesaj ve tebrik kartı, etiket, ambalaj, test gibi süreli veya süresiz yayınlar ile diğer ürünlerin her türlü (cd, vcd, dvd gibi baskılar dahil) baskı ve basımı hizmeti ile bunların veya sorumlu tayin edilenler tarafından kullanılan her çeşit evrakın ciltlenmesine ilişkin hizmetler bu bölüm kapsamında tevkifata tabi tutulacaktır. 

    Üretimde kullanılacak kâğıt, boya ve benzeri ham ve yardımcı maddelerin siparişi veren alıcı tarafından temin edilmesi veya edilmemesi tevkifat uygulamasına engel değildir. Ayrıca, söz konusu işlemler hizmet niteliğinde olduğundan, baskısı yapılmış ve piyasada satışa sunulmuş hazır haldeki ürünlerin doğrudan alımında tevkifat uygulanmayacaktır. Bu kapsamda, hizmetin veya faaliyetin gerektirdiği kırtasiye, basılı kâğıt, defter ve benzeri malların alımı bu bölüm kapsamında değerlendirilmeyecektir. 

    YUKARIDAKİ TANIMLARA GİREN işlemler yapılıyor ise ve teslimleri BELİRLENMİŞ KURUM VE KURULUŞLARA YAPILIYOR İSE 7/10 ORANINDA KDV TEVKİFATI HESAPLANIR.

    01.03.2021 itibariyle Sigorta şirketleri KDV tevkifatı uygulayacak alıcılar listesine alınmıştır. Firmamız personel servis taşımacılığı yapmaktadır. Biz servis taşımacılığını alt taşeronlara yaptırdığımızdan dolayı tevkifat uygulamamaktaydık. Fakat bu tebliğ ile yaptığımız iş aynı zamanda hizmet olduğundan tevkifat uygulayacak mıyız? 

    Taşımacılık (Servis) hizmetini yüklenen bir firmanın, bu işi bizzat ifa etmeyip bir başka firmaya devretmesi durumunda, taşımacılık hizmetini alan tarafından bu kapsamda tevkifat yapılmaz. Ancak taşımacılık hizmetini yüklenen firma tarafından, taşımacılık hizmetini fiilen ifa eden firmadan alınan hizmet için 5/10 oranında KDV tevkifatı uygulanır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikElektrik işçiliği hizmetlerinde KDV tevkifatı var mıdır?
    Sonraki İçerikİkinci El Cep Telefonu Tamirinde ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ Zorunlu Hale Getirildi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz