Ana Sayfa Ekonomi Tarımsal Üretime Düşük Faizli Kredi İmkanı!!!

    Tarımsal Üretime Düşük Faizli Kredi İmkanı!!!

    1510
    0

    Resmi Gazete’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği yayımlandı.

    Tebliğin, hayvancılığa ilişkin hükümleri 1 Ocak 2017’den, lisanslı depoculuk ve ELÜS’le ilgili maddeleri ise 12 Mayıs 2017’den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
    Yayımlanan Tebliğ’e göre;
    1- Holstein ırkı hayvan alımlarında, banka veya Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kredi limitleri 1 Ocak 2017’den önce onaylanan ancak hayvan tedariki ve serbest dolaşıma giriş işlemleri 2017’ye kalan üreticiler için, serbest dolaşıma giriş işlemlerinin 31 Aralık 2017’ye kadar tamamlanması kaydıyla yurt içinde doğmuş olma şartı aranmayacak.
    2-
    Lisanslı depoculuk kriterlerini haiz depo yatırımı yaparak, depolarını ve işletmeciliğini Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) uzun süreli olarak kiralayan gerçek ve tüzel kişiler, lisanslı depo yatırımları ile ilgili olarak 12 Mayıs 2017’den geçerli olmak üzere yatırım kredisinden faydalanacak.
    3- Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olarak üretimini yaptıkları tarımsal ürünlerini lisanslı depolara bizzat teslim ederek ELÜS alan üreticilere, ELÜS karşılığı kredi kullandırılacak.
    4- Yalnızca etçi ırklarda, damızlık belgesi yerine pedigri belgesi veya hayvan tanımlama belgesi ile de kredi kullandırılacak. Yalnızca etçi ırklar olan angus, hereford, şarole ve limuzin ırklarında damızlık belgesi yerine pedigri belgesi veya hayvan tanımlama belgesi ile de kredi alınabilecek.

    Tebliği İncelemek İçin Tıklayınız

    Kaynak: Resmi Gazete (14.09.2017 – 30180)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTarıma Dayalı Yatırımlar Desteklenecek!!!
    Sonraki İçerikTicari İşletme Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz