Ana Sayfa Vergi SMMM yetkisi alan ve bağımlı (bordrolu) çalışan kişiler başka bir şirkette yönetim...

    SMMM yetkisi alan ve bağımlı (bordrolu) çalışan kişiler başka bir şirkette yönetim kurulu üyesi olabilir mi?

    189
    0

    Mali müşavir olmuş ve ruhsatını almış bir kişi, şu anda hali hazırda bir şirkette muhasebe uzmanı işçi olarak çalışıyor. Bu kişi mali müşavirlik işleri yapmak istememesi durumunda şahıs veya sermaye şirketi kurabilir mi? Bu durumda ruhsatın akıbeti ne olur?

    Serbest veya bağımlı çalışan meslek mensupları Ticari şirket kurabilirler. Ortak olabilirler. Ancak serbest çalışan meslek mensupları Ticari şirketlerin de yönetiminde yer alamazlar. Bağımlı çalışanlar için hiç bir konum ve ortaklık açısından yasak veya sınır olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7440 Sayılı kanuna istinaden yapılan stok affının KDV’si süresi içinde ödenemezse ne olur?
    Sonraki İçerik2021 Yılı genel kurulu 2023 yılı ile birlikte yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz