Ana Sayfa Duyurular SGK’ye Ait 5 Hizmet Daha e-Devlet’ten Sunulacak

SGK’ye Ait 5 Hizmet Daha e-Devlet’ten Sunulacak

574
0

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ait 5 hizmetin daha e-Devlet üzerinden verileceğini duyurdu.

COVID-19 pandemisi nedeniyle vatandaşlarımıza evlerinden çıkmadan hizmet sunma gayreti içerisinde olduklarını belirten Bakan Selçuk, “e-Devlet platformunda SGK’ye ait 154 uygulamamız oldu. Tüm kurumların kullanımım sayıları değerlendirildiğinde SGK uygulamaları, 2020 yılında yüzde 20,3 ile ilk sırada yer alıyor” dedi.

SGK Tıbbi Malzeme  Reçete, Rapor ve Katılım Payı Tutarları e-Devlet Üzerinden Görüntülenebilecek

E-Devlet üzerinden hizmete açılacak yeni uygulamaların detayları şöyle;

Uygulama ile medikal market, işitme cihazı merkezi veya medikal eczane yoluyla temin edilen tüm medikal malzemelerin listesi sorgulanabilecek. Sağlık hizmet sunucu tarafından düzenlenen hasta alt bezi, tıbbi sarf malzeme, işitme cihazı ve hazır ortez, protez gibi medikal malzemelerin kullanımına ilişkin raporlara yönelik de bir uygulama olacak.  Ayrıca sistemde, tüm bu malzemelere ait SGK Tıbbi Malzeme reçeteleri, raporları ve reçetelere ait katılım payı tutarlarının görüntülenmesini sağlayan bir hizmet yer alacak.

Borcu Yoktur Belgesi Alınabilecek

Bakan Selçuk, yeni hizmetler içerisinde 4a, 4b ve 506 sayılı kanunun geçici 20’nci maddesine tabi sigortalıların ve hak sahiplerinin hizmet birleştirme başvurusunda bulunabileceği bir uygulamanın bulunduğunu ifade etti. Buna göre; iş yeri tescili olmayan ilgililer, e-Devlet üzerinden borcu yoktur ve iş yeri kaydı yoktur belgelerini de alabilecek.

En Çok Kullanılan İlk 20 Uygulamadan 6’sı Bakanlığımıza Ait

2021 yılının başından bu yana en çok kullanılan 20 e-Devlet uygulamasının 6’sı Bakanlığımıza ait. Bunların 3 tanesi de SGK hizmetleri.


Kaynak: T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik7256 sayılı kanun kapsamında taksitlendirilen geçici vergiler yıllık gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılır mı?
Sonraki İçerikKitap basımında kullanılmak için yurtdışından alınan resimler için gelen faturada KDV hesaplamalı mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz