Ana Sayfa SGK SGK borcu olanlar 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    SGK borcu olanlar 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    864
    0

    Kısa çalışmayı sonlandıran iş yeri için sigorta primi teşviki var. Prim borcu olanlar bu teşvikten yararlanabiliyor mu?

    07252 kanun numarası seçilerek düzenlenen APHB/MPHB yasal süresinde Kuruma verilip verilmediği, 07252 kanun numarası seçilerek düzenlenen APHB/MPHB’den dolayı tahakkuk edecek primlerin süresinde ödenip ödenmediği, Destekten yararlanmaya engel olmayacaktır.

    Firmamızda temmuz ayında 5510’dan faydalanan 12 işçimiz var. 6111’den ise 3 kişi faydalanmaktadır. 6111 kapsamında işçi alabilmemiz için ortalamamız 13’tü. Şimdi ortalama işçi hesabında bulunan 13 için sadece 5510’daki 12 kişimi baz alacağız?

    Muh sgk teşvik ortalama işçi sayısı hesabınızı değiştirmemektedir.

    6111 alınan ortalama işçi sayınız olan 13 ü dikkate alınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİBB; taksici, servisçi ve turizm taşımacılarının mağduriyetini gidermek için iki yeni karar aldı
    Sonraki İçerikTZOB: Pamuk üreticisi prim artışı bekliyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz