Ana Sayfa Vergi Servis taşımacılığı yapan şahıs iş yerini kapatırken aracı kendine fatura etmeli midir?

    Servis taşımacılığı yapan şahıs iş yerini kapatırken aracı kendine fatura etmeli midir?

    720
    0

    Servis taşımacılığı işi yapan mükellef fiili olarak artık taşımacılık yapmayacak fakat aracını satmayacak olup şahsi olarak kullanacaktır. Kapanış esnasında bu aracı kendisine fatura etmesine gerek var mıdır?

    Taşıtı kendisine fatura edecektir.


    Şahıs işletmesi için kapanış vereceğiz. Kendi adına aldığı aracı işletme için demirbaş kaydetmiştik. Kapanış öncesi aracı kendi kendine fatura etmesi gerekir mi?

    Kendisine fatura etmesi gerekmektedir. Faturada düzenlenen demirbaş için KDV hesaplayacaktır.


    Defter beyan sisteminde 30.06.2021 tarihinde faaliyeti sonlanan serbest meslek erbabı için 2021 yılı 6 aylık gelir vergisi beyannamesinin veya 2021 yılı gelir vergisi beyannamesinin kapanış tarihinden itibaren 4 ay içinde verilmesi gerekiyor mu? Ya da 2022 mart ayında normal tarihin de verebilir miyiz?

    2021 yılında Mükellefiyeti kapanan kişilerin Yıllık GV beyannamesi 2022 Mart ayında verilecek Vefat eden mükelleflerin beyannameleri 4 ay içinde verilir. (GVK Md.92)

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir vergisi mükelleflerinde bankadaki dövizin geçici vergi dönemlerinde kur değerlemesine tabi tutulması gerekir mi?
    Sonraki İçerikTürk balı ihracatı 18,8 milyon dolar kazandırdı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz