Ana Sayfa Ekonomi Türk balı ihracatı 18,8 milyon dolar kazandırdı

    Türk balı ihracatı 18,8 milyon dolar kazandırdı

    251
    0

    Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye’den yılın 5 ayında 50 ülkeye bal ihraç edildiğini söyledi.

    Ocak-mayıs döneminde 7 bin 294 ton bal ihraç edildiğini ifade eden Gürdoğan, söz konusu ihracattan da 18 milyon 791 bin 662 dolar kazanç sağlandığını belirtti.

    Gürdoğan, geçen yılın aynı döneminde 3 bin 57 ton bal ihracatından 11 milyon 162 bin 292 dolar gelir elde edildiğini kaydederek, “Bal ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla miktarda yüzde 139, değerde yüzde 68 arttı. ABD, Almanya, İspanya en fazla bal ihraç edilen ülkeler oldu. ABD’ye 5 milyon 898 bin 821 dolarlık, Almanya’ya 3 milyon 9 bin 737 dolarlık ve İspanya’ya da 2 milyon 749 bin 58 dolarlık bal satıldı.” dedi.

    İhracatta ülke çeşitliliğinin de arttığına işaret eden Gürdoğan, geçen yılın aynı döneminden farklı Slovenya, Danimarka, Lübnan, Yemen, Peru, Irak, Barbados, Moritanya, Liberya, Bangladeş, Kuzey Makedonya, Tayvan, Moğolistan ve Portekiz’e de bal ihraç edildiğini aktardı.

    Gürdoğan, bal ihracatının yıla güzel başladığını ifade ederek, markalı ve üst kalite küçük ambalajlı ürünlere ağırlık verilmesinin de bal ihracatını artıracağını söyledi.

    Bu yılki hava şartlarının şu ana kadar olumlu seyrettiğini belirten Gürdoğan, bu durumun bal üretim ve ihracatına olumlu katkı yapacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikServis taşımacılığı yapan şahıs iş yerini kapatırken aracı kendine fatura etmeli midir?
    Sonraki İçerikBilançoda ticari kar mı yoksa mali kar mı yer alacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz