Ana Sayfa Muhasebe Serbest Muhasebeci Mali Müşavirim Defter beyanım ve aktifimde araç bulunuyor bu aracı...

    Serbest Muhasebeci Mali Müşavirim Defter beyanım ve aktifimde araç bulunuyor bu aracı yeniden değerleme yapabiliyor muyum?

    İşletme Defteri veya Serbest Meslek Defterine tabi olanlar 2023 Yılı Sonu itibarıyla işletme aktifindeki sabit kıymetler için enflasyon düzeltmesi de yapılabilir. Enflasyon düzeltmesi yapılması halinde bir vergi ödenmez. 

    111
    0

    Serbest Muhasebeci Mali Müşavirim Defter beyanım ve aktifimde araç bulunuyor bu aracı yeniden değerleme yapabiliyor muyum?

    SM Kazancı elde eden mükellefler de VUK Geçici 32. maddeye göre yeniden değerleme işlemini yapabilirler. Değer artış tutarı üzerinden hesaplayacakları % 2 oranında vergi ödenecek. Uygulama için VUK 537 sayılı Genel Tebliği İnceleyiniz.

    2023 Yılı Sonu itibarıyla işletme aktifindeki sabit kıymetler için enflasyon düzeltmesi de yapılabilir. Enflasyon düzeltmesi yapılması halinde bir vergi ödenmez. 

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMotokurye İş Yeri Kapanışında Motosiklet İçin Kendine Fatura Kesebilir Mi?
    Sonraki İçerikFatura Karşılığı Ödenen Kira İçin Ayrıca Stopaj Ödenmesi Gerekiyor Mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz