Ana Sayfa Muhasebe Serbest meslek mensubu 2. el taşıt alımı için gider pusulası mı düzenlemeli...

    Serbest meslek mensubu 2. el taşıt alımı için gider pusulası mı düzenlemeli midir?

    288
    0

    Serbest meslek mensubunun iş kapsamında satın almış olduğu 2. el taşıt için satıcıya gider pusulası mı düzenlemesi gerekir? e-gider pusulası mı yoksa matbu gider pusulası mı olmalıdır? E-gider pusulası düzenlenecek ise uygulaması ne şekilde olacaktır? Düzenlenecek gider pusuleasında kdv oranı %1 mi olacaktır?

    Vergi mükellefi olmayan kişiden alınan taşı için Serbest meslek erbabı GİDER PUSULASI düzenleyecektir. Ödeme Bankadan olması halinde Gider pusulası yerine geçen DEKONT İLE KAYIT YAPILIR. Gider Pusulasında ve Dekont da GV stopajı ve KDV hesaplanmaz.



    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışındaki dernekten Türkiye’de alınacak hizmet için KDV2 beyanı verilmeli midir?
    Sonraki İçerikNihai tüketiciden alınacak ikinci el ÖKC için düzenlenecek gider pusulasında stopaj olacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz