Ana Sayfa Duyurular Sanayi Sicil Belgesi sahipleri Yıllık İşletme Cetvelini 30 Nisan 2020 tarihine kadar girmeli!

Sanayi Sicil Belgesi sahipleri Yıllık İşletme Cetvelini 30 Nisan 2020 tarihine kadar girmeli!

2355
0

2019 Dönemi Yıllık İşletme Cetveli Hakkında Duyuru

Bilindiği üzere 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. Maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmeler, her yılın ilk dört ayı içerisinde en geç Nisan ayı sonuna kadar Yıllık İşletme Cetveli vermeleri gerekmektedir.

Süresi içerisinde Yıllık İşletme Cetveli’ ni vermeyen firmalar hakkında 6948 sayılı Kanunun 9. Maddesi uyarınca 2020 yılı için 1586,00 TL İdari Para Cezası uygulanması zorunlu bulunmaktadır.

Sanayi Sicil Kayıt ve Yıllık İşletme Cetveli bilgilerinin tutulduğu Sanayi Sicil Bilgi Sistemi, sanayi işletmelerinin faaliyetlerinin güncel olarak izlenebildiği Ülkemizin en önemli veri kaynağıdır. Veri uygulama ve güncelleme uygulamalarının sürdürülebilir olması sebebiyle, verilerin sisteme girilmesinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi önem arz etmektedir.

Sanayi işletmelerimiz ileride mağdur olmamaları bakımından 2019 dönemi Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini https://sanayisicil.sanayi.gov.tr web adresinden e-devlet şifreleri ile sisteme en son 30 Nisan 2020 tarihine kadar girmeleri gerekmektedir.


Kaynak: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Duyurusu – 12.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜcret gelirine ilişkin vereceğimiz beyannamede indirim konusu yapabileceğimiz giderler nelerdir?
Sonraki İçerikOECD bölgesinde işsizlik oranı Ocak 2020’de %5,1’e yükseldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz