Ana Sayfa Dünya OECD bölgesinde işsizlik oranı Ocak 2020’de %5,1’e yükseldi

OECD bölgesinde işsizlik oranı Ocak 2020’de %5,1’e yükseldi

560
0

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) yayınladığı verilere göre, OECD bölgesinde işsizlik oranı Ocak 2020’de 0,1 puan artarak %5,1’e yükseldi. OECD bölgesinde 32,9 milyon kişi işsizdi.

Ocak 2020’de işsizlik oranı Meksika’da 0,4 yüzde puanı (%3,6), Kore’de 0,3 yüzde puanı (% 4,0), Avustralya’da (% 5,3) ve Japonya’da (% 2,4) 0,2 yüzde puanı arttı ve Amerika Birleşik Devletleri’nde 0.1 yüzde puanı (% 3.6) arttı. Buna karşılık, Kanada’da 0,1 yüzde puanı azaldı (% 5,5’e) ve Euro bölgesinde üst üste dördüncü ayda %7,4 seviyesinde sabit kaldı.

Şubat ayına ilişkin daha yeni veriler, işsizlik oranının ABD’de 0,1 yüzde puanı azaldığını (% 3,5’e) ve Kanada’da 0,1 yüzde puanı (% 5,6’ya) arttığını göstermektedir.

Ocak 2020’de kadınlar için OECD işsizlik oranı (0,1 yüzde puanı artarak % 5,2’ye geldi) erkeklerdekinden daha yüksek kaldı (% 5,0’da sabit); iki oran arasındaki fark, Şubat 2019’dan bu yana 0,3 yüzde puanın altında kaldı. Euro bölgesinde, kadınlar için işsizlik oranı erkeklere göre 0,6 yüzde puanı daha yüksekti. ABD ve Japonya’da ise kadınlar için işsizlik oranı sırasıyla 0,1 ve 0,2 yüzde puanı ile erkeklerin oranının altındadır.

Gençler için OECD işsizlik oranı (15 ila 24 yaş arası insanlar) Ocak 2020’de 0,2 yüzde puanı artarak %11,0 oranına yükseldi.


Kaynak: Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) / Link: http://www.oecd.org/newsroom/harmonised-unemployment-rates-oecd-update-march-2020.htm
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSanayi Sicil Belgesi sahipleri Yıllık İşletme Cetvelini 30 Nisan 2020 tarihine kadar girmeli!
Sonraki İçerikSerbest muhasebeci mali müşavirler muhtasar ve prim beyannamesi gönderebilmek için ayrıca bir şifre almak zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz