Ana Sayfa Dünya Rusya Merkez Bankası Faiz Artırım Kararı Aldı

    Rusya Merkez Bankası Faiz Artırım Kararı Aldı

    528
    0

    Rusya Merkez Bankasının 19 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında; gösterge faizi oranı, 25 baz puanlık bir artışla %4,50 seviyesine yükseltildi.

    Rusya Merkez Bankası, üst üste dört kez politika faizinde değişikliğe gitmeyerek, faiz oranını %4,25 seviyesinde sabit tutmuştu.

    Ancak; ülkede %4 olarak hedeflenen enflasyon oranı, 2021 yılı Şubat ayında %5,7 seviyesine yükselmişti.

    Faiz artırım kararını müteakip yapılan açıklamada ise; başlatılan yeni para politikası doğrultusunda 2022 yılının ilk yarısı itibarıyla cari enflasyonda hedeflenen %4’lük seviyeye geri dönülmesinin amaçlandığı belirtildi.

    Bankanın bir sonraki Yönetim Kurulu toplantısı ise 23 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbul Barometresi araştırmasına göre İstanbulluların %46.5’i ekonominin kötüleşeceğini düşünüyor
    Sonraki İçerikTESK: Faizsiz yeniden yapılandırma esnafı rahatlatacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz