Ana Sayfa Haberler Porsche 535 milyon para cezasına çaptırıldı

Porsche 535 milyon para cezasına çaptırıldı

680
0
Porsche 535 milyon para cezasına çaptırıldı

Alman araba üreticisi Volkswagen’in alt kuruluşu olan Porsche, Stuttgart Savcılığı tarafından para cezasına çarptırıldı.

Dizel emisyon testlerinde hile yaptığı gerekçesiyle Porsche, 535 milyon euro para cezası ile karşı karşıya kaldı.

Stuttgart’tan yapılan açıklamada şirketin, yasal hükümlülüklerini yerine getirmeyerek satışını gerçekleştirdiği dizel arabaların aşırı derecede çevre kirliliğine yol açtığı belirtildi.

Dizel skandalı 2015 yılında Volkswagen firmasının, küresel çapta 11 milyon arabanın dizel emisyon testlerinde hile yapılmasına yol açtığını kabul etmesiyle ortaya çıkmıştı.

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik23 Haziran için havayollarının değişiklik ve iptal uygulamaları
Sonraki İçerikKıdem tazminatını ödendiğin de mi tahakkuk ettiğinde mi gider yazılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz