Ana Sayfa Vergi Personel için icra dairesine yapılan ödemenin muhasebe kaydı nasıl olacaktır?

    Personel için icra dairesine yapılan ödemenin muhasebe kaydı nasıl olacaktır?

    2010
    0

    1.Personele Gelen Maaş İcra Borcunun Tamamını işveren icra dairesine peşin ödemiştir. Maaş asgari ücret ödenen icra tutarı 25.000 TL. Muhasebe kaydı nasıl olur?
    2.Ödemenin mahsubu Bordroda nasıl yapılacak. maaşının 1/4 kadar mı kesinti yapılacak yoksa daha fazla yapılabilir mi? İşçiden fazla kesinti için izin alınmalı mı?

    1- Ücret bordrosundaki 335 hesap daki personel hesabına alt hesap açılarak (alacaklı kişi/kurum ismi yazılır)

    _______________ / _______________

    335 01 Alacaklı kişi/kurum(B)

    102 (A)

    _______________ / _______________

    2-Oran konusunda bilgimiz yok.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir Vergisi ve Ba Bs bildirimlerinin ve e-defterlerin verilme süreleri uzatıldı
    Sonraki İçerikTicari şirketlerle aynı adreste SMMM şirketi kurulabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz