Ana Sayfa Çalışma Hayatı Özel sektörde çalışan engelli baba engelli olan çocuğuyla ilgili ek bir vergi...

    Özel sektörde çalışan engelli baba engelli olan çocuğuyla ilgili ek bir vergi indirimi alabilir mi?

    336
    0

    Özel sektörde çalışan engelli babanın vergi indirimi uygulanmaktadır. 

    1-%70 ve üzeri oranda engeli olan çocuğuyla ilgili ek bir vergi indirimi alabilir mi?
    2-%70 ve üzeri oranda engelli olan çocuğu işe ilgili mazeret izni kullanabilir mi?

    İşçilerin en az yüzde yetmiş oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin verilir.
    Ücret geliri elde edenlerin bakmakla yükümlü olduğu engelli kişi bulunması halinde, bu kişiler dolayısıyla engellilik indiriminden faydalanması mümkün bulunmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHizmet işlerinde ihraç kayıtlı satış olur mu?
    Sonraki İçerikHammadde alıp fason üretim yapıp ihracat yaparsak KDV iadesi alınabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz