Ana Sayfa Muhasebe Özel inşaat için mükellefiyet açılması gerekiyor mu?

    Özel inşaat için mükellefiyet açılması gerekiyor mu?

    268
    0

    Şahsına özel inşaat yapan kişiye mükellefiyet açmak gerekli midir? Vergi dairesinde sgk öncesinde yapılması gerekli işlem hangisidir. Sgk dosya açılışı için işlemleri sırası ile nasıl yapılmalıdır.

    Özel inşaatşarda çalışanlar için vergileme GVK 64. madadesine göre yapılır.Bu çalışanları ücreti aylık Brüt asgari ücret kadarı vergi dışıdır. Aşan kısım için Yıllık GV beyannamesi verilecektir. (GVK 319 tebliği) Sorunuzdaki SGK konusuları için“Sosyal Güvenlik Mevzuatı Danışmanı “ kutusunu işaretleyerek yeniden gönderiniz.


    Özelge: Mülkiyeti şahsa ait olan arsa üzerine yapılan kat karşılığı inşaattan elde edilen dairelerin maliyetlerinin belirlenmesi hk.


    Kaynak: GİB Özelge, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÜyesi olunan ticari derneğinin aylık dergisinde verilen reklam için KDV tevkifatı yapılacak mı?
    Sonraki İçerikAvukatların CMK işleri için KDV tevkifatı uygulanacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz