Ana Sayfa Vergi Otel ve motellerde müşterilere fatura kesilmesi zorunlu mudur?

    Otel ve motellerde müşterilere fatura kesilmesi zorunlu mudur?

    Otel İşletmeciliğinde fatura düzenlenmesi hakkında.

    1420
    0

    Otel faaliyetine yeni başlayan bir mükellefim var. Günlük müşteri listesinde konaklama hizmeti alan müşterisine Resepsiyon bölümünde ödeme kaydedici cihaz kullanıp fiş kesebilir mi? Fatura düzenlemesi yasal bir zorunluluk mudur?

    Otel, motel ve pansiyon işletmelerinin sadece günlük müşteri listesinde kayıtlı müşterilere verilen hizmetlerle ilgili olarak yapılacak tahsilatlarda Vergi Usul Kanunu’na göre belge FATURA DÜZENLENMESİ GEREKİR. 

    Günlük müşteri listesinde kayıtlı olmayan müşterilere hizmet verilen kafeterya, restoran, bar gibi yerlerde yapılan tahsilat işlemleri ile ilgili olarak ise her bir tahsilat mahallinde ayrı ayrı YN ÖKC kullanma mecburiyeti bulunmakta olup, günlük müşteri listesinde kayıtlı olmayan müşterilerin ödemeyi resepsiyon mahallinde yapmaları halinde (sadece bu ödemelerin belgelendirilmesi için) resepsiyonda da YN ÖKC kullanılması gerekmektedir.

    T.C.

    GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

    İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

    Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü

    Sayı : 67854564-105[1741-5595]-107381 01.11.2017
    Konu : Otel işletmeciliği yapan şirketin merkez ve şubesi arasında fatura düzenlenmesinin mümkün olup olmadığı.  

    İlgi :06.04.2017 tarihli özelge talep formunuz

    İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, aynı il sınırları içerisinde merkez ve şube olarak 2 otelinizin bulunduğu, şubenizin müstakil sermayesi ve ayrı muhasebesinin bulunmadığı, muhasebe sisteminde merkez ve şubenin gelir ve giderlerinin ayrı alt kodlar ile takip edildiği, konaklama-organizasyon konulu sözleşmelerin merkez ve şube olarak ayrı ayrı yapıldığı, verilen hizmetin faturasının sözleşmeyi yapan şube veya merkez tarafından düzenlendiği, ancak bazı zamanlar yeterli oda bulunmadığında şube otelinizden merkeze veya merkez otelinizden şubeye müşteri transferinin yapıldığı, bu durumda hizmet alan müşteriye faturanın sözleşmeyi yapan şube veya merkez tarafından düzenlendiği belirtilerek müşteri transferlerine istinaden merkezden şubeye veya şubeden merkeze konaklama-organizasyon faturası düzenlenmesinin mümkün bulunup bulunmadığı hususunda Başkanlığımız görüşü istenilmektedir.

    213 sayılı Vergi Usul Kanununun;

    – 227 nci maddesinin birinci fıkrasında, bu Kanuna göre tutulan ve üçüncü şahıslarla olan münasebet ve muamelelere ait olan kayıtların tevsikinin mecburi olduğu,

    – 229 uncu maddesinde, faturanın satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari vesika olduğu,

    – 231 inci maddesinin birinci fıkrasının (5) numaralı bendinde, faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenleneceği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı,

    – 232 nci maddesinde, birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, kazancı basit usulde tespit edilenlerle defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçilerin birinci ve ikinci sınıf tüccarlara, serbest meslek erbabına, kazançları basit usulde tesbit olunan tüccarlara, defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçilere, vergiden muaf esnafa sattıkları emtia veya yaptıkları işler için fatura vermek ve bunların da fatura istemek ve almak mecburiyetinde olduğu; yukarıdakiler dışında kalanların, birinci ve ikinci sınıf tüccarlar ile kazancı basit usulde tesbit edilenlerden ve defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçilerden satın aldıkları emtia veya onlara yaptırdıkları iş bedelinin (1.1.2017’dan itibaren) 900,-TL’yi geçmesi veya bedeli (1.1.2017’den itibaren) 900,-TL’den az olsa dahi istemeleri halinde emtiayı satanın veya işi yapanın fatura vermesinin mecburi olduğu

    hüküm altına alınmıştır.

    Buna göre, ilgide kayıtlı başvurunuzda belirtilen müşteri transferine bağlı olarak, verilen konaklama – organizasyon hizmetlerine ilişkin olarak merkezden şubeye veya şubeden merkeze fatura düzenlenmesi mümkün bulunmaktadır.

    Bilgi edinilmesini rica ederim.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVakıflara düzenlenen faturalar Ba Bs formunda beyan edilir mi?
    Sonraki İçerikYurt dışına düzenlenen faturalar vergiden muaf mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz