Ana Sayfa Vergi Ortaklara borçlar hesabı sermaye ödemesinde kullanılabilir mi?

    Ortaklara borçlar hesabı sermaye ödemesinde kullanılabilir mi?

    588
    0

    Şirket araç alışı yaptı ama parası olmadığı için parasını ortak ödedi kayıtlara da 331 ortaklara borçlara attık tutarı daha sonra şirket ortağının şirkete sermaye ödeme borcundan düşebilir miyiz?

    Borcundan düşme diye bir işlem olmaz. 331 hesabı sermaye artırımında kullanabilirsiniz.


    Şirketin mal alışı yaptığı satıcılara verilen borç senetleri şirket ortağı tarafından ödendi. Bu durumda şirket ortağının şirkette bir alacağı oluştu. Söz konusu şirket ortağının alacağını sermaye artışı yaparak sermaye ilave edebilir miyiz?

    Ortak alacakları sermaye artışında kullanılabilir. Ortaklarca nakit verilen bu alacakların müşavir raporu ile tespit edilmiş olması ve raporun evrak ekinde ilgili ticaret sicili müdürlüğüne verilmesi gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTaslak halindeki fatura sonraki ay onaylanabilir mi?
    Sonraki İçerikMontaj için sahaya gönderilen malzemeler irsaliyede ayrı ayrı gösterilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz