Ana Sayfa Duyurular Online Eğitim: Gümrük Mevzuat Uygulamaları 7 Nisan 2021

Online Eğitim: Gümrük Mevzuat Uygulamaları 7 Nisan 2021

760
0

Gümrük Mevzuat Uygulamaları Online Eğitimi
07 Nisan 2021 
13:30-16:00

İstanbul Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Merkezi tarafından işletmelerin yurt dışı pazarlarda ihracat kapasitelerini arttırmak amacıyla, 07 Nisan tarihinde  Gümrük Mevzuat Uygulamaları konulu eğitim düzenlenecektir.

İstanbul Sanayi Odası Mustafa Caner Sevimli ( Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri ) tarafından verilecek eğitim çerçevesinde katılımcılara; gümrük mevzuatı ile ilgili tanımlar, gümrük mevzuatında yapılan değişiklikler, eşyanın gümrükçe onaylanmış bir işleme tabi tutulması, bilgi talebi, gümrük rejimleri, tarife, kıymet, menşe kuralları, onaylanmış kişi statü belgesi, yetkilendirilmiş yükümlü uygulamaları, serbest dolaşıma giriş rejimi, transit rejimi, antrepo rejimi ( A tipi – C tipi antrepolar), dahilde işleme rejimi, rejimin faydaları, kullanım esasları, dikkat edilmesi gereken hususlar, ikincil işlem görmüş ürünler ile ilgili yapılması gereken uygulamalar, geçici ithalat, hariçte işleme rejimi, ihracat rejimi, serbest bölgeler, gümrük beyannamelerinin doldurulması, vergi kaybına neden olan işlemlere uygulanacak cezalar, usulsüzlüklere ilişkin cezalar ile ilgili konularına değinilerek bilgilendirme, yapılacaktır.

Eğitim saat 07 Nisan tarihinde 13:30-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde eğitim günü katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir.

Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız.

https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.

Eğitimci: Mustafa Caner Sevimli – Gümrük Müşaviri
Dış ticaret konusunda faaliyet gösteren imalatçı, ihracatçı firmaların ithalat-ihracat-gümrük departmanında yöneticilik yapmıştır. 2002 yılında gümrük müşaviri olmaya hak kazanmış, 2010 yılında Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri belgesine sahip olmuştur. İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası Dış Ticaret İhtisas Kurulu Üyeliği, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Eğitim Komitesi Üyeliği görevlerinde bulunmuş olup, birçok gazete, dergi ve köşe yazılarına uzman olduğu konularda makaleler yazmıştır. İGEME – İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen Dış Ticaret Eğitim Programlarında Dış Ticaret Uzmanı olarak eğitim vermiştir. Bilirkişi olarak dış ticaret ve gümrük konusunda İstanbul Mahkemelerinde görev almıştır. Türkiye genelinde Ticaret ve Sanayi Odalarında, İhracatçı Birliklerinde, diğer sivil toplum örgütlerinde eğitim hizmetleri vermektedir.


Kaynak: İSO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 yılında Rize ilinden yapılan Karadeniz Somonu ihracatında rekor artış yaşandı
Sonraki İçerikKaradağ’ın toplam dış ticaret hacmi 2021 yılında bir önceki yıla göre %20 oranında düştü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz