Ana Sayfa Dünya Karadağ’ın toplam dış ticaret hacmi 2021 yılında bir önceki yıla göre %20...

    Karadağ’ın toplam dış ticaret hacmi 2021 yılında bir önceki yıla göre %20 oranında düştü

    544
    0

    Karadağ İstatistik Kurumu Monstat tarafından yayınlanan ön istatistiklere göre, Karadağ’ın toplam dış ticaret hacmi 2021 yılının ilk iki ayında 313,1 milyon Avro olup, bir önceki yıla göre %20 oranında düşüş kaydedildi.

    İhracat değeri, bu dönemde, yıllık %1,6 düşüşle 60,2 milyon Avro olurken, ithalat değeri de %23,4 düşüşle 252,8 milyon Avro oldu.

    İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında, “İhracat değerinin, geçen yılın aynı dönemindeki % 18,5 olan ithalat değerinin % 23,8’ini oluşturduğu” belirtildi.

    İstatistiklere göre, bu dönemde gerçekleşen ihracatın çoğu, 19,6 milyon Avro değerinde elektrik enerjisi ile 1 milyon Avro değerinde taş kömürü, odun kömürü ve briket içeriyordu.

    İthalattaki en büyük paya 16 milyon Avro değerinde taşıt araçları ve 15,2 milyon Avro değerinde elektrikli ekipmanlar sahipti.

    Karadağ’a en çok mal Sırbistan, Çin ve Almanya’dan ithal edilirken, Karadağ’dan en çok mal Sırbistan, Slovenya ve Bosna Hersek’e ihraç edildi.

    Karadağ’ın en büyük dış ticaret hacmi CEFTA ve AB ülkeleri ile gerçekleştirildi.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Podgoritsa Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOnline Eğitim: Gümrük Mevzuat Uygulamaları 7 Nisan 2021
    Sonraki İçerikTürkiye’deki Avukatın BM Türkiye temsilciliğine düzenlediği e-SMM’de stopaj olacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz