Ana Sayfa Dünya OECD ülkeleri arasında gelir dağılımı adaletsizliğinin en yüksek olduğu ülke Meksika

OECD ülkeleri arasında gelir dağılımı adaletsizliğinin en yüksek olduğu ülke Meksika

897
0

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkeler arasında gelir dağılımı adaletsizliği en yüksek olan ülkenin Meksika olduğunu açıklandı. OECD tarafından gerçekleştirilen “How’s Life 2020” raporuna göre, Meksika’da en zengin %20’lik kesim, en yoksul %20’lik kesime göre 10 kat fazla gelire sahiptir. Harcanabilir ortalama gelir ve yıllık brüt çalışan geliri açısından da Meksika son sırada yer almaktadır.

Anılan raporda, Meksika nüfusunun %60 internet ulaşım oranı ile OECD ülkeleri (%80) arasındaki en düşük orana sahip olduğu, evde kanalizasyon sistemi olmadan yaşayan hane halkı oranının ise %25 ile OECD ortalamasının (%3) bir hayli üzerinde olduğu belirtilmektedir.


Kaynak: Ticaret Bakanlığı-Ülkelerden Ticari Haberler – 10.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikApartman yönetimleri muhtasar ve prim beyannamelerini nasıl bildireceklerdir? Bildirim yapmak için nereye başvuru yapmak zorundadırlar?
Sonraki İçerikAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genç İstihdamı için 17 Milyon Avro Destek Sağlıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz